Seronegativní revmatoidní artritida, mám nárok na invalidní důchod?

Dobrý den. Navštívila jsem praktickou lékařku a ta mně při mé diagnoze - sklerotické lemy a mírně zúžené k.š ,kaudiálně bilat - kyčelní a kolenní kloub -snížená štěrbina, počínající a zahrocení okrajů - počánající ostruhy. - prosáklé zápěstí LHK Závěr: periferní nediferencvané spondylitidy seronegativní s oboustranou sakrliletidou ostruhami pata synovitidou předloktí RF-ANA-HLA B27 negat.labor hum aktvita lehká až střední vyšší FW a alfa 1 hraniční CRP 7 dg M469 vedledg polyartrosa nosných kl na DKK incip st I M150 Sdělila, že je třeba udělat veškeré vyšetření - gynekologii, gastro zda nemůže tyto problémy i způsobovat nějaký jiný problém - jako třebas nějaký nádor či něco podobného. Také neopomněla podotknout, že jsem adept na invalidní důvod pokud by se prokázalo, že se jedná o RA. A tak se chci zeptat na Váš názor na toto vyjádření se paní doktorky - zda tomu tak je. A v případě, že ano, tak co vše budu muset absolvovat pro přiznání ID. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Podle toho co jste napsala se může jednat o seronegativní revmatoidní artritidu, ale uvedené výsledky tomu spíše nenasvědčují. Spíše je patrná artrosa nosných kloubů s projevy patrně bolesti a omezení rotačních pohybů kyčle a pozitivním rtg nálezem. K důchodu se nemůžeme vyjádřit, pro znalost je třeba další podrobnější vyšetření. Vhodné vyšetření u revmatologa. Podle výsledků dalších testů potřebná léčba. Stav se jistě zlepší.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: