Seropram a nespavost

Dobry den, pani doktorko, cca pred dvema mesici jsem zacal brat Apo Citalopram, po kterem jsem zhruba dva tydny vubec nespal, lekar mi ho zmenil na Seropram, ktery jsem uz pred cca tremi lety bral, bez problemu, po odezneni nejhorsich vedlejsich ucinku jako prujem a nevolnost se trochu stabilizoval i spanek. Porad se ale budim mezi 1 a 3 hodinou rano a nejruznejsi dobu v radech hodin nemuzu spat. Obcas - 1 az 2 krat tydne - nemuzu spat vubec. Da se s tim neco delat? Kdysi jsem bral i prothiaden, po kterem jsem spal skvele, ale nevim, jak dalece se da prejit... Sice me citalopram vyhovuje, protoze me energizuje a mam po nem opravdu dobrou naladu, ale vzdy ke konci tydne uz padam unavou a mam podlite oci (o vikendu dospavam pres den)... Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Seropram by se případně dal kombinovat s dalším antidepresívem,které má sedativní účinky/trazodon,mirtazapin../,nebo s malou dávkou neuroleptika/risperidon../-Prothiaden/dosulepin/má vynikající antidepresivní a protiúzkostné účinky,ale v dostatečných dávkách většina lidí špatně snáší nežádoucí doprovodné vlastnosti/sucho v ústech,zácpa,poruchy akomodace../

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: