Serotonin

Dobrý den chtěl jsem Vás požádat o radu ohledně mých zdrav.problémů,které se týkají úzkostí-stálých + -,obav,duševních a psych .napětí,výkyvů nálad a enegie,špatného-málo výdatného a krátkého spánku,mírných motolic,horší soustředěnosti,přecitlivělosti ,atd. Tyto problémy souvisí u mě s tvorbou Serotoninu.Mé tělo ho vyrábí,ale netransportuje-neuvolňuje tam,kde má ,v dostatečném množství.To je nejspíše způsobené tím,že jsem k jeho tvorbě,uvolňování a přenášení používal nikotin a alkohol .nápoje,aniž bych to dříve tušil,že to nějak souvisí. Již nějakou dobu nekouřím a pití alk.nápojů jsem omezil pouze na pivo a to na min.množství/ cca.1-3 desítky/ 1 x za 7-10 dní.Myslel jsem si,že se to samo srovná a nastane přirozená tvorba a přenos Serotoninu a s tím se dostaví i úleva od výše popsaných problémů,ale zatím je to slabé a nejde to moc vpřed.Vyčetl jsem a zkouším L.tryptofan,ale nevím,zda dostane vzniklý serotonin tam,kde je ho v mozku zapotřebí a v dostatečném množství.Proto Vás chci požádat o radu ,co lze udělat k obnovení přirozené rovnováhy Serotoninu v organizmu,aby tělo-psychika fungovalo,jak má ,popř.,co jiného bych měl užívat ?AD již znám,ale touto cestou nechci jít.Nevím,zda jsem se vyjádřil dost jasně,ale popisuji to jako úplný laik,tak pokud bude potřeba,rád doplním informace. Prozatím Vám mockrát děkuji za radu a jsem s pozdravem. p.s.Snažím se pravidelně sportovat,dodržovat životosprávu a celkem zdravě jíst.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte- li psychické obtíže, bylo by dobré nasadit antidepresiva. Nejsou návyková a Váš psychický stav významně zlepší. Vyhledejte odborníka z oboru psychiatrie, aby Váš stav mohl zhodnotit a nasadit účinnou léčbu. Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: