Sertivan a neurol v těhotenství

Dobrý den, jsem v prvním měsíci těhotenství a již třetím rokem užívám AD. Do teď jsem užívala Venlafaxin, který teď vysazuji a nasazuji Sertivan 50 mg. Také trpím panickými atakami. S užíváním Sertivanu až tak problém nemám (i když je mi jasné, že by bylo mnohem lepší ho nebrat), ale dnes mi byl předepsán Neurol 0.25 mg právě na PA. Užívat ho mám pouze v případě, kdy by se mi nepodařilo zastavit PA v počátku (což se mi většinou daří), nicméně mě stejně jeho užívání v těhotenství děsí. Bohužel dnes jsem byla donucena zavolat si záchranou službu kvůli PA, která se rozjela do takové míry, že už jsem nebyla schopna jí zvládnout bez léku (doteď jsem si při potížích brala Rivotril 0,5 mg, ale s těhotenstvím ho samozřejmě neberu). PA jsem do teď mívala max. 1 za 2 měsíce. Teď se objevila třikrát za posledních 5 dní. Ráda bych znala váš názor na užívání těchto léků v těhotenství Moc děkuji. Jen ještě podotknu, že léky mi byli předepsány psychiatričkou a bylo mi řečeno, že deprese a panické ataky by dítěti ublížili mnohem víc, než tyto léky.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Petro, nezbývá než souhlasit s poslední uvedenou informací. Pokud jste v péči zkušeného specialisty, měl by být schopen správně posoudit očekávaný přínos a případná rizika jakékoli medikace v těhotenství. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x