Sertivan50mg a mirzaten30mg najednou?

dobrý den, mám dotaz. Užívám léky Mirzaten 30Mg asi 2 měsíce. Po této době se mi opět vrátily úzkostné stavy. Paní doktorka mi přidala nový lék Sertivan 50mg. Mirzaten mám brát večer 1 tabletu a Sertivan 1 ráno. Je to normální užívat dva druhy antidepresiv najednou? A jak bý Sertivam snášen? Měla jsem problémy s léky obsahující venlafaxin, ještě mi stav zhoršovaly. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antidepresíva se mohou vzájemně kombinovat, týká se to i Mirzatenu a Sertivanu. Je výhodné ráno podávat Sertivan, který má často aktivizující účinek, a na večer Mirzaten, po němž se dobře spí. Sertivan patří mezi nejlépe snášená antidepresíva s protiúzkostným působením. Přikládám odkaz na užitečnou příručku s radami k úzkostným stavům: http://www.lundbeck.com/upload/cz/files/pdf/Brozury/Generalizovana_uzkostna_porucha.pdf

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: