Sertralin actavis

Dobry den, brala jsem Stimuloton a tim ze se zacal hodne doplacet mi pani doktorka Stimuloton zmenila na Sertralin actvis a od te doby ne casto boli hlava a dost jsem pribrala. Tak jsem se chtela zeptat jestli to muze byt z toho? A co se kdyztak da delat? Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sertralin je jeden z dobrých léků a většinou je dobře snášen. Ale někdy se mohou projevit nežádooucí účinky, u Vás v podobě přibírání hmotnosti. Většinou působí aktivizačně, ale někdy se vyskytuje větší únava, tím se člověk méně hýbe a může se hmotnost zvyšovat. Předpokládám, že jste to řešila i se svou psychiatričkou. Pokud jste to ještě neprobíraly, tak se poptejte a určitě přijdete na lék, ktarý by Vám lépe vyhovoval. A máme z čeho vybírat, léků je nnyí na trhu hodně. Většina lidí s psychickými poruchami, kteří užívají psychofarmaka, obvykle přibírají, ale většinou je to dáno horší životosprávou. Bolesti hlavy se také mohou vyskytovat, urřitě se poraďte se svou psychiatričkou nebo s praktickým lékařem. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: