Sešitá šlacha a brnění prstu

Před 14 dny jsem se pořezal na prostředníčku. Na chirurgii mi sešili šlachu, kterou jsem měl prý z poloviny nařízlou. Po sundání sádry jsem dostal hliníkovou dlahu. Jen sem se chtěl ujistit zda je normální, že mě prst stále po 14 dnech brní. Jestli se o ztratí zahojením nebo co si o tom myslíte. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milý Martine, brnění prstu může být i známkou útlaku nervu. Pokud máte prst stále ještě oteklý, doporučila bych ledovat, končetinu nosit na závěsu, v rámci možností elevovat. Pokud ještě neužíváte, je vhodný Aescin 1-1-1 - snižuje otok a podporuje hojení. Při kontrole své obtíže určitě zmiňte, pokud by se problémy zhoršovaly či se přidala bolest, doporučuji kontrolu dříve. Hezký den

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: