Sešitý meniskus kolene

Dobrý den mám sešitý meniskus kolene vnitřní strany,jsem po operaci cca 8měsíců,po dvou měsících rehabilitování jsem měl koleno skoro v plně funkční ,při sportu skro bez omezeňí, ale teť pret dvěma dny jsem zkoušel jen tak dřepět abych poté mohl vyzkoušet dřepy v plném rozsahu ,a poté i z nějakým závažím, samocdřejmě postupně pomalu ,ale už jen z dřepění mám hrozné bolesťi i když jen tak seďim či stojim,nohu můžu ohnout v plném rozsahu což jsem pred zákrokem nemohl ,trošku mě to v kolenu lupe při ohýbáňí ale to dělalo už po operaci ale vůbec no nevaďilo, takze se chci zeptat jestli je možné znova poskozeňí menisku když me to bolí v celém kolenu a uplně jinak ,a nebo jestli jsem si jen natáhl nějaký sval z pohybu který jsem od operace moc nedělal? Dekuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Sešití menisku je vždy samozřejmě náročnější na pooperační průběh než prosté odstranění jeho části. Záleží v kterém místě byl meniskus poraněn, některé části menisku jsou méně prokrveny než jiné a tam se sešití hojí s obtížemi. Rovněž krajní pohyb kolena může porušení menisku usnadnit Na porušení menisku je třeba při těchto potížích pomyšlet. Měl byste navštívit nejlépe svého operatéra, zhodnotit hybnost kolena a při podezření podle vyšetření a přetrvávajících potížích by bylo vhodné provedení vyšetření kolena magnetickou rezonancí. Podle výsledku potom další postup.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: