Seslapavane prsty na noze v prstovych botech?

Dobry den, moje nohy uz od detstvi jsou takove, ze mam malicky jakoby stocene pod prstenicky a mirne si na ne slapu. I palce jakoby jdou dovnitr - pricitam to tomu, ze cele detstvi jsem nosil uzke kopacky (je mi 31). Premyslim, ze si koupim prstove boty. Slysim na ne same superlativy - posileni klenby, pomoc zadum, atd... (obrazek viz napr. zde: http://www.google.cz/search?tbm=isch&hl=cs&source=hp&biw=1400&bih=916&q=vibram+five+fingers&gbv=2&oq=vibram+five+fingers&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=0l0l0l1684l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&qscrl=1) Boty jsem si na noze zkousel a je to takove neprirozene - prsty mi to roztahuje od sebe a budou se hodne o tu latku pri chozeni trit. Muj dotaz je, zda si prsty zvyknou (ze zacatku to asi bude bolet) a zda je to pro nohy zdrave, nebo jestli spis muzu cekat komplikace a mel bych se myslenky na prstove boty vzdat. Diky za odpoved.

Odpověď odborníka:

Stav, který popisujete je většinou vrozená záležitost a postupně lety se zhoršuje. Ve vašem případě je na místě řádné ortopedické vyšetření, rtg snímek nohy a nakonec zhodnocení a vyzkoušení boty na místě u ortopedického technika. Ne zřídka nakonec stav i řeší nutná operace, jen samotná bota stav nevyřeší.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: