Setralin

Dobry den, nekolik let jsem brala Stimuloton a v cervnu 2014 mi pani doktorka zmenila leky vuli vysokemu doplatku na Sertralin Actavis. A chtela bych se zeptat jestli je mozny ze touto zmenou leku jsem mohla pribrat na vaze? Pani doktorka mi rikala ze ne. Ale ze mi muze napsat jiny a napsala mi Sertralin Teva. Predem dekuji za odpoved Cermakova

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Sertralin na náš trh nyní dodává řada firem. Všechny musí mít bioekvivalenční studie = jestli lék odpovídá originálu (Zoloft). Mohou se lišit i nosičem (např. laktoza), ale není možné, aby to byla příčina nárůstu hmotnosti. Ten vždy souvisí s aktivitou a potravou = příjem/výdej. Doporučuji si nechat udělat ještě běžný laboratorní screening. Zdraví LJ

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: