Sex a vyrážka

S přítelem jsme spolu 4 roky. První dva roky byl sex bez problémů. Poté se něco zvrtlo a přítel měl velké problémy, když jsme spolu vyspali, do druhého dne i po omytí, se mu udělala vyrážka, jakoby podráždění. Max do dvou dnů to zmizelo. (Buď namazáno Canestenem, nebo necháno být) Vyrážka naprosto ustoupila, ale při každém následném sexu ho to po pár minutách neuvěřitelně bolelo, a pálilo. Nevíme čím to může být. Čím častěji jsme spolu spali, tím se to zlepšilo. Bohužel náš sexuální život je prakticky na bodě 0 ... Jednou za dva měsíce..a to ještě ho musím pomalu prosit. Potřebovala bych poradit co s tím. Podotýkám, že k lékaři ho nedostanu. Nevím si rady, a sex je pro mě důležitý, podvádět ho nechci, ale pokud se to nezmění, ukončím vztah.

Odpověď odborníka:

Pokud přítelovy obtíže přetrvávají a Canesten nepomohl, bylo by tak jako tak vhodné, aby se přítel nechal prohlédnout (praktický lékař nebo urologie) a cíleně přeléčit. Pokud jste měli podezření na kvasinkovou infekci, je třeba přeléčit OBA sexuální partnery, tj. i Vás, i když jste bez obtíží. Vy byste tedy měla mít jasno, že žádnou kvasinkovou infekci nemáte (vhodné je vyšetření u gynekologa). Je otázka, zda popisovaná sexuální abstinence souvisí jen s uvedenými obtížemi, když se při častějším styku mírnily a mizely. Pokud by se přítel obával obtíží, ještě lze zkusit milovat se s kondomem, aby se omezilo tření sliznic a vzplanutí obtíží. Pokud by byla příčina jiná než strach z obtíží, záleží, o co se jedná - podle toho pak postupovat dál.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: