Sex po konizaci děložního čípku

Dobrý den, našla jsem si přítele který mě nakazil HPV virem. Nález byl v prvním stádiu, proto jsem podstoupila konizaci děložního čípku. Ted jsem 4 týdny po operaci,čípek se zahojil a nález byl úspěšně odstraněn.S přítelem došlo k chráněnému styku. Chtěla jsem se zeptat zda mě na 100 procent ochrání kondom před virem HPV? Nebo jestli jsem znovu nakažená po jednom styku? Bojím se abych se znovu nenakazila a nemusela opět na operaci. Než se nechám naočkovat proti této nemoci.

Odpověď odborníka:

dobrý den, myslím,že viry mohou částečně procházet přes kondom,v daleko menší míře než bez ochrany.určitě se nechte očkovat.nakažená opět si myslím,že nejste.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: