Sex při ulcerozní kolitidě

Dobrý den, již 8let se léčím na ulcerosní kolitidu, momentálně jsem rok v remisi jen mám stále hleny ve stolici, chtěla bych se svým přítelem zkusit anální sex ale nevím zda je pro mě vhodný a zda se nemůže něco stát a chtěla bych znát názor lékaře na tuto praktiku při této nemoci. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Anální sex by neměl způsobit aktivaci střevního zánětu, ale vzhledem k tomu, že zánět způsobuje změnu ve střevní stěně a ulcerózní kolitida vždy postihuje rektum, tak bych byl s análním sexem opatrný.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: