Sex v těhotenství

dobrý den pane doktore, Moc vás prosím o odpoveď na mé dotazy. Jsem ve 28. tt. dosud bezproblémového těhotenství a přestože doktor mi sex nezakázal cca měsíc jsme ho s partnerem neprovozovali. Teď po měsíci pohl.styk proběhl a mě pak asi dvě hodiny bolely stydké pysky, dokonce po utření na wc jsem 1x objevila na toal. papíře droboučké stopy krve (opravdu jen velmi malinko, jako z když se člověk škrábne). "Zevnitř" pochvy ale krev netekla. Mám teď obavu, zda jsem nemohla nějak ublížit miminku, domníváte se, že jde jen např. o poškrábání sliznice nebo to mám nějak řešit se svým gynekologem? Je lepší sex vynechat úplně? Ještě jsem se chtěla zeptat - pohl styk byl zčásti v misionářské poloze (velmi opatrně, rozhodně partner neležel na mém břichu, spíš se ho jen tak dotýkal) - není tato poloha nebezpečná pro miminko? Můj poslední dotaz se týká pohybů plodu - cítím je pravidelně, ale někdy téměř celý den a z toho přijdou 2-3 dny, kdy mám pocit, že miminko cítím jen večer, když si lehnu a ráno po probuzení. Je normální, že necítím pohyby každý den stejně? moc vám děkuju za názor a odpovědi a nezlobte se za tu spoustu dotazů.

Odpověď odborníka:

To že necítíte pohyby každá den stejně je normální,pokud je cítíte pravidelně šetrný styk je možný,ale rozhodně by nemělo dojít ke krvácení,kdyby se opakovalo,raději zajděte na vyšetření,aby se zjistilo bezpečně odkud pochází. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x