Sexuální frekvence ve vztahu

Hezký den, prosím měla bych na Vás takový dotaz. Přítel (34) vedl ve svém svobodném období asi 4 roky divoký a častý promiskuitní život. Po našem sblížení se ustálil. Z počátku náš sexuální vztah byl hezký a častý (cca půl roku), pak jsme se spolu sestěhovali a ještě měsíc jsme měli "líbánkové" období. Pak ale frekvence se začala snižovat a nyní - půl roku po sestěhování jeho chuť na sex je téměř nulová. Má mne moc rád. Cítím to z jeho chování. Je milý, mazlivý, často mne objímá. Ale prostě sexuální touha ke mně vymizela. Jsme atraktivní štíhlá, sportovně založená žena.. i partner mne ujistil, že jsem pro něj atraktivní. Nejdříve jsme to usuzovali, že se mu prostě sex zevšedněl kvůli jeho divoké minulosti a "přejedl" se ho. Nemůžu ovšem říct, že mne tato situace netrápí. Přítel si chce zakládat na jiných hodnotách - láska, důvěra, souznění atd. které jsou samozřejmě nádherné. Ale také vnímám jako nádherný partnerský sex. Trochu jsem hledala na internetu a našla jsem že tento přítelův stav může být způsoben nadbytečným prolaktinem. Mluvili jsme spolu o tom s přítelem. Ale on nějak se nechce svěřovat nikomu cizímu. A chce abych ho brala takového jaký je a nebo nechat čas aby to možná nějak vyřešil, a také bere to trochu jako trest za minulost a možná i ochranu pro mne, aby neměl tendence uklouznout. Mám něco taky prožitého, takže si vážím všech hodnot, které nám i nyní náš vztah nabízí, a i pokud by to tak mělo zůstat vím, že si ho jako partnera dál budu vážit a nebude to důvod k rozdělení našich životních ani partnerských cest. Ale také si myslím, že pokud je to řešitelný stav, byla bych moc ráda, kdybych cítila ze svého muže touhu po mé osobě. Chtěla jsem se zeptat, zda to mám nechat být a smířit se se stavem a nechat čas ať ukáže nebo popřípadě jak partnera přesvědčit někam jít. Nebo zda jsou i jiná řešení. Mockrát děkuji za Vaši odpověď. Krásné letní dny. Karin

Odpověď odborníka:

Milá Karin, je dobře, že jste se na mne obrátila. Sexuologie není jen o sexu, jeho poruchách a vztazích, ale může být také o závažnějších nemocech, kterým je třeba předcházet. Muži to často podceňují a myslí si, že jde o nějakou banalitu vyplývající z vyčerpání sexem apod., ale nemusí tomu tak být. Určitě by bylo vhodné, abyste přítele přesvědčila, aby si zašel k nám do Sexuologického ústavu na vyšetření-samozřejmě ho můžete doprovodit, pokud budete chtít. Nemusí jít jen o poruchu prolaktinu, může jít i o jiné poruchy. Kontakt na nás najdete na internetu. S pozdravem MUDr.Luděk Fiala, MBA

odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA
odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: