Sexualni porucha

Dobry den. Muj bratr ma problem. Uspokojuje ho, kdyz sve sestre, tete, sestrenici pise a zada je at se na neho koukaji, kdyz bude masturbovat. Uz sem pisu pp treti a vzdy mi to zamitnete!! Tak jste poradna nebo ne? Nic vulgarniho nepisi! Chci poradit. Je mu 18 let a sbuje problem nevidi, vubec si neuvedomuje, ze to je spatne. Co mame delat?

Odpověď odborníka:

Vážená paní, jednání Vašeho bratra opravdu vzbuzuje podezření na nějakou sexuální (eventuálně psychickou) poruchu. Předpokládám tedy, že mu Vaše příbuzné (zřejmě i Vy) řekly jasně, že si takové jednání nepřejí a že takové žádosti jsou pro Vás nepříjemné, a přesto Vás opakovaně atakuje. Doporučuji, abyste mu poradili vyhledat sexuologa. Případně by bylo vhodné, aby ho někdo z Vás doprovodil: Přijde-li sám, tak by mohl být problém, když řekne, že mu to rodina doporučila, ale on neví proč. Takže objektivní informace může přijít vhod. Samozřejmě vlastní vyšetření proběhne v soukromí. Vzhledem k Vašemu regionu mohu doporučit dr. Zbytovského v hradecké Fakultní nemocnici nebo v Nové Pace je sexuolog dr. Skřivánek. Samozřejmě můžete dojet i do Prahy, kde je sexuologů více, třeba do Sexuologického ústavu.

MUDr. Ivo Procházka, CSc.
MUDr. Ivo Procházka, CSc.

Specializace: Psychiatrie, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Články: Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Člověk je po takovém...
Vánoční hody pro zdravá játra
Články: Vánoční hody pro zdravá játra
Můj kamarád (nikoli žertem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
Články: Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
S narozením dítěte se od...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x