Sexuální praktiky v těhotenství

Dobrý den, mám dotaz ohledně sexuálních praktik v těhotenství. Jsem ve 28 tt. Během těhotenství se u mě vyskytl zánět děložního hrdla, který se projevoval nárazovým špiněním např. při fyz. námaze (nikdy ne po styku)a na který mi byl nasazen Macmiror (čípky). Rovněž mě trápil lehce nažloutlý a mírně zapáchající výtok. Po dobrání čípků výtok bohužel neodezněl , naopak špinění ano. Cca po měsíci od dobrání čípků nasazen krém Dalacin právě kvůli výtoku. Po celou dobu jsem vynechala s partnerem pohlavní styk, který nám přesto do té doby nezpůsoboval žádné potíže. Ještě před zahájením léčby krémem jsem praktikovala masturbaci , po které (po pár hodinách) se bohužel objevilo špinění (trocha tmavě sražené krve) ale pak už nic. Po týdnu kontrola u doktora, dobrání krému, bez výtoku, bez špinění, od pí Dr. řečeno, vše je v pořádku čípek nezkrácený, placenta v pořádku, přesto mě doktorka upozorňovala že i orgasmus může způsobit špinění a že je lepší tzv. "nesahat". Opravdu je tedy nutné vyhnout se i klitoridálnímu orgasmu pokud mi kromě zmíněného špinění nezpůsobuje žádné další potíže? Předem Vám děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, orgasmus způsobí překrvení pohlavních orgánů, tedy i čípku. Pakliže ustojíte špinění, nejspíš to v zásadě těhotenství vadit nebude, ale vyvaroval bych se pak kontrolám na gynekologii, nechceteli akceptovat postoj lékařky

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x