Sifilis

Jsem dárce kostní dřeně,byl jsem na odběru a dnes jsem měl jít opět na odběr,že se jim nezdál jeden výsledek.Doktor mi řekl ,že výsledky ukázali na pozitiv sifilisu. Napsal mi zprávu aby mi vyšetřili na kožním. Je pravda,že před 2 -3 roky jsem se léčil na urologii s oteklým údem . Dostával jsem antibiotika a vše se vrátilo k normálu. Jen že mám zúženou močovou trubici,ale to nevím jestli jsem měl již před tím,neboť nemám s tím žádné potíže.Nikdy mi neříkali že se jedná o sifilis a ani nikde to psané nemám ve zprávě. Nyní nemám žádné potíže ,pohlavní styk mám jen s přítelkyni,kterou jsem v minulosti nakazil tou nemocí na co jsem se léčil před těmi lety.Jen na venkovním boku na noze u lýtka mám červený flek o průměru 4 cm červený a občas svědí ,někdy se mi i malinko ztratí,ale mám ho tam cca 4 měsíce. Závěr-jak je možné,že po takové době kdy jsem se léčil vlastně jen jednou s pohlavní chorobou mám nyní ve výsledcích,že mám sifilis. Jak jsem četl na internetu o této nemoci,tak se projeví do 90 dnů,nebo se dá projevit třeba i za roky? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučoval kontrolu u lékaře a znovu prodělat testy na přítomnost protilátek. Co se nákazy týče, inkubační doba příjice je v řádu týdnů, často ale může být průběh i klinicky němý.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vše, co byste měli vědět o srdečním tepu
Články: Vše, co byste měli vědět o srdečním tepu
Kromě fyzické námahy může...
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Články: Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Akutní zánět průdušek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: