Silgard

Dobry den,prosim vas chcela by som sa spytat... som po 2. ockovani (silgard) a mala som nechraneny pohlavny styk , velmi som si to tym pokazila ? Je velka pravdepodobnost ,ze som sa mohla nakazit ? Kym nebudem po 3. vakcine , radsej by som mala pouzivat ochranu ? Dakujem velmi pekne .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Soňo. Odpověď na tuto otázku je složitější. Očkování chrání proti onkogenním kmenům papilomavirů a to až od poslední dávky. Pokud mezitím s někým spíte a je to stálý parter, tak se nic neděje, protože s ním jste své papilomaviry dávno nasdílela. Pokud je to někdo nový, pak vám má možnost onkogenní kmeny předat ještě než získáte imunitu. Proti papilomavirům kondom nechrání dobře. Jediná ochrana před papilomaviry je mimo očkování pohlavní abstinence nebo oboustranná věrnost.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: