Silgard

Dobry den. Me jmeno je EVA je mi 23 let. Chtela jsem vas pozadat o vas nazor. V polovine dubna mi byla aplikovana prvni davka ockovani Silgard bohuzel ale ziji v zahranici a v planovanem terminu na dalsi davku jsem se nemohla vratit (a jak mi bylo sdeleno odestup od prvni a druhe davky ma byt 2 mesice ) a dnes je to jiz mesic ctvrty. Rada bych se zeptala, jestli si i s timto casovym odestupem mam aplikovat davku druhou ,kterou jiz mam zakoupenou doma, nebo zakoupit znovu davku prvni.. Co mi doporucujete dekuji za vasi odpoved. Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pro tento případ není žádné spec. doporučení, v příbalovém letáku je tato informace: Jestliže jste se zapomněl(a) dostavit pro další dávku vakcíny, rozhodne Váš lékař, kdy ji dostanete. Já byla bych pro to - co nejdříve si dejte aplikovat druhou dávku a u třetí jíž potom pečlivě dodržte termín odstupu 6 měsíců ( očkovaná osoba musí dokončit tří-dávkové očkovací schéma, jinak nelze zajistit její úplnou ochranu). Ve vašem případě bych ještě určitě pro jistotu zavolala svému gynekologovi (nebo se domluvte s maminkou či příbuznou, aby zavolali za vás), aby o této situaci věděl a může vám doporučit i jiný postup, protože zná dobře váš celkový a hlavně gynekologický zdravotní stav - tyto znalosti o vás já na dálku nemám, a proto moje rada nemusí být správná!!! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x