Silgard

Chtěla bych se Vás zeptat, zda hrozí, v případě otěhotnění v průběhu očkování vakcínou Silgrad, nějaké poškození plodu??? Jsem po prvním očkování (7.12). Lékař mi sdělil, že pokud plánuji otěhotnět, měla bych počkat do doby po podání druhé dávky. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Obecně platí, že v těhotenství je jakékoli očkování nevhodné. Takže nejlepší by bylo počkat s těhotenstvím až po ukončení očkování. To doporučení vašeho lékaře se týká asi toho, že po první dávce ještě nejste chráněná a pokud byste otěhotněla, očkování by vůbec nechránilo a v budoucnu byste musela všechny dávky absolvovat znovu. Po druhé dávce je již určitá imunita vytvořena.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: