Šilhání občasné

Dobrý den, v určitém úhlu pohledu se mi mírně rozjíždění oči, vidím normálně, není to nic závažného, snad jen estetická vada. Zajímá mne však, zdali se to může zhoršit, nebo naopak, zdali je možné oči srovnat tréninkem, rehabilitací bez brýlí a jiných lékařských zákroků. Díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve specifických případech je tato situace normální, v jiných nikoli. A bez přesné diagnózy případné poruchy není možné predikovat průběh. Obecně se šilhání může lepšit i horšit. Některé typy reagují na zrakový trénink jiné ne. Některé poruchy je možné řešit předpisem speciálních brýlí a operaci je možné se vyhnout. Vyhledejte strabologa (ev. erudovaného optometristu či ortoptistu), který provede příslušná vyšetření a eventuálně doporučí další postup.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Články: Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Nadbytečné kilogramy trápí...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Články: Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Revmatoidní artritida umí...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: