Šilhání u dítěte při dlouhé ofině

Dobrý den, zajímalo by mne, zda může vést ke vzniku šilhání u dítěte dlouhá ofina, či zda je to jen babičkovská pověra. Mám 2leté dítě, nešilhá a nikdy nešilhalo, vlasy po obočí. Nechci ho zbytečne střihat "na blbečka". Děkuji za odpověď na dotaz, který možná zní jak "od blbečka".

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k šilhání by to teoreticky mohlo vést, pouze pokud by dítě na ofinu soustavně a často hledělo, tj.kdyby si šilháním přetěžovalo oční svaly. Pokud zastřihnete ofinu tak, aby příliš nepadala do očí a nepřitahovala pohled, pak by žádné šilhání nemělo nastat.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: