Silná bolest

V roce 2012 mi byla poprvé určena diagnoza bolesti ruky jako "tenisový loket" aktuní forma, panem doktorem mi byl naordinován klid, veral gel a léky. Po absolvování lečby se ruka sklidnila, občasné bolesti při větší zatěži. V roce 2014 v černu se po dovolené bolest lokte stala nesnesitelnou. Navšitivala jsem opět pana doktora byl mi naordinován klidový režim a mazaní (Voltarenem). Bohužel bezvýsledně opět jsem tedy navštivila pana doktora ten mi napsal epikondryl.pásku a injekci DepoMedrol 20mg. Opět bezvýsledně, bolest neustupovala, poté navrh léčebu rázovou vlnou 3 aplikace, které pro mě byli velice bolestivé a jejich učinek byl tak cca týden po ukončení celé léčebné kůry. Opět jsem tedy zkončila u pana doktora a bylo mi vysvětleno že necití pohmatově žádné změny na mém lokti. Prohmatal mi páteř a ruku a řekl, že jsem celá v křeči. Napsal mi cviky na krční páteř a Diclofenac. V průběhu této lečby jsem navštěvovala rehabilitace napsané jiným lékařem kůli migréně, kde mi bylo sděleno že má krční páteř je v pořádku a nemá vliv na bolest ruky ani na mojí migrénu. Bohužel pan doktor toto mé sdělení ignoroval a přešel jako nic. Vzhledem k tomu, že mě bolest značně omezuje a vyřazuje z normáního života, jsem velmi bezradná. Bolest je silná a neustupuje. Objevuje se často z ničeho nic. Bolí mě oblast lokte až po prsty. V lokti mi křupe, když zvednu napnu prsty citím bolest a tahání do lokte, po razové vlně mě loket občas i palí, mám pocit oteklých prstů. padají mi předměty z ruky, nemohu rukou psát delší dobu. Prosím o Váš názor a radu co dále podniknout. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Diagnosa tenisového lokte je někdy obtížná. Ve Vašem případě je nutné provést neurologické vyšetření včetně rtg krční páteře a lokte. Pokud neurolog vyloučí postižení krční páteře, někdy je i nutno provést EMG vyšetření , a trvá lokální tlaková bolestivost v oblasti na palcové straně loketního kloubu s positivními manevry na toto místo je diagnosa tenisového lokte ověřena. Pokud nepomůže injekce Depomedrolua zklidnění je možno zkusit ještě laser, magnet či ultrazvuk. Velmi dobrý efekt má i ozařování. Poslední možností je pak operační řešení, které, pokud je vyloučena jiná příčina , velmi efektivní a obvykle pacietna vyléčí.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: