Silná bolest oka

Pane doktore, byla bych moc ráda za váš názor ,jelikož ani mě ani manželovi se nezdá že by se mohlo jednat o zánět spojivek. V sobotu dopoledne manžel přišel že ho zničeho nic začlo hodně bolet oko - nejdřív myslel že snad dostal žihadlo - oko měl červené a měl tam takový průsvitný hlen . V tu chvíli ani na oko neviděl - tak jsme jeli na oční na pohotovost - už cestou tam se to ale lepšilo. Změřili mu tlak v očích - BNT 16-20 toor- Prý to je zánět spojivek nebo alergie. Už ho to nebolí . Včera ráno měl oko oteklé -nebolí,červený taky není - pouze občas takový ten hlen. Dnes již bez problému.- Moc se nám to nezdá - zánět spojivek už měl xxx a nikdy ho to takle nebolelo a zničeho nic. Zpráva zní - OL .víčka nateklá,není vidět vpich,tarzy hyper. ve fornixu sekrece,chemosa bulbární spojivky,roh.hladká ,trasnp..tečkovitá epiteliopatie ,PK stř. hl. čirá ,i.o.klidné Z. Keratoconjunc. acuta 1 sin. Dostal kapky a mast Tobradex Nic mu tam nespadlo,nepíchlo, povidal že to přišlo jako facka - bolest a pocit jako kdyby mu tam něco stříklo.Takle to popisoval. Budu velice ráda za váš nárzor a radu o co by se mohlo jednat. děkuji

Odpověď odborníka:

U manžela se nejedná pouze o zánět spojivek, ale o zánět spojivek spojený se zánětem rohovky. Zpráva se o zánětu rohovky zmiňuje, pouze mu to asi neřekli, nebo to manžel přeslechl. Právě zánět rohovky je bolestivý a náhlý projev je zcela normální. Ať léčbu dodržuje min. týden, i když obtíže ustoupí, jinak je velmi pravděpodobná recidiva. Může být v klidu, Váš popis odpovídá nálezu a léčba je adekvátní.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: