Silná bolest třísel

  • Dotaz od: Stanislava
  • Publikováno: 31.10.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, ráda bych se vás optala na mé bolesti třísel. Trvají téměř 2 roky, bolest vystřeluje až ke kolenům a do kříže. Více trpí pravá strana. rengen kyčlí a pánve v pořádku, klasický krevní obraz také. Bolest je při chůzi ale i v klidu, špatně spím a hybnost je velmi omezená. Na bolest používám Nimesil 2x deně. Pane doktore mohla by to být i rakovina?! Předem Vám děkuji Stanislava

Odpověď odborníka:

Dobrý den Stanislavo! Nimesil není lékem určeným pro dlouhodobé užívání, má se užívat nejdéle 15 dní, požádejte proto vašeho lékaře o předpis vhodnějšího analgetika. Bolesti třísel mohou mít mnoho příčin, nejspíše bych pomýšlela na revmatologické kloubní onemocnění (tuto variantu zváží váš praktický lékař, záleží i na výsledcích krevních testů a případně vám doporučí konzultaci s revmatologem), mohlo by se ale jednat o tříselnou kýlu (tuto variantu vám vyloučí či potvrdí chirurg), vyloučit nelze ani gynekologický problém. Na rakovinu nepomýšlejte, ale bolesti je v každém případě potřeba dovyšetřit, určit jejich příčinu a tu podle možností léčit. Užívání léku proti bolesti je namístě, ale jejich příčinu neřeší. Držím place.

 
Líbí se vám odpověď?
+19 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest v trisle | Od: martin | 1.10.2011 19:14
Tak i kdyz uz je to delsi doba od kdy jste to psala,tak musim napsat svoji zkusenost .. Mel jsem naprosto stejne problemy,ktere popisujete. Doktori meli dlouho podezreni na triselni kylu,ale to se nepotvrdilo. Delali ruzne rentgeny a brali krev a nic nenasli. S bolesti jsem nakonec zil dalsi 4 roky a kdyz me zacali abnormalne bolet zada,tak opet rengenovali kycli a zjistili artrozu kycle 3 stupne. Trvalo to cele 4 roky,nez nasli pani doktori pricinu,celou dobu jsem si pripadal jako simulant a ted jsem cekatelem na TEP. Cekaci doba na vymenu kycle mi byla oznamena na cca 1 rok. No doufam,ze uz znate svoji diagnozu a nenechate se ukolebavat,ze se to treba zlepsi.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x