Silna bolest zapesti a predlokti

Doby den, pane doktore. Asi pred 6 mesici mi "vyskocilo" leve zapesti pri cviceni na hrazde, po aplikaci zklidnujicich masti a klidovejsim rezimu (na radu lekare na chirurgii) doslo k prechodnemu zklidneni. Pak jsem ale asi 14 dni musela po urazu kolene pouzivat berle, kdy zapesti dostalo opet zabrat a od te doby boli intenzivneji - mensimi pauzami. Behem poslednich tydnu se mi podarilo se o ruku nesikovne oprit a padla jsem na ni pri brusleni asi pred 2 dny. Od te doby je predlokti jakoby zatuhle-tvrdsi na dotyk nez druha ruka, dost bolestive, mam ostre rypani v zapestnim kloubu a nekdy je ruka teplejsi na dotyk. Mohl byste prosim poradit? Predem velice dekuji.

Odpověď odborníka:

Samostatné vykloubení zápěstí je velmi málo časté a pokud se stane je často spojeno s poraněním některé drobné kůstky v oblasti zápěstí, na příklad kosti člunkové. Taková zlomenina může existovat jen jako drobná linie lomu a později po přetížení se může projevit, někdy se projeví na rtg na příklad až po 3-4 týdnech. Exisatuje i vykloubení ně+které z těchto drobných kůstek zápěstí. Může to být i vaše záležitost. Proto doporučuji chirurgické nebo ortopedické vyšetření, nový rtg snímek eventuálně ve speciálních projekcích, tak aby se takové poranění mohlo vyloučit nebo potvrdit. Podle výsledku léčba, léčba s imobilizací a následnou rehabilitací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x