Silná menstruace před menopauzou

jeden lékař mi doporučuje operaci - odstranění dělohy, druhý nitroděložní tělísko, které bude do dělohy dodávat hormon a do pěti přejdu v normální menopauzu. První lékař tvrdí, že se jedná o předrakovinový stav. Můžete mi prosím odpovědět, jestli je tělísko dostatečná prevence před rakovinovým bujením, jak mi tvrdí druhý lékař. Výsledky vyšetření posílám v příloze. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tento nález není jednoznačnou indikací k operaci - odstranění dělohy. Na druhé straně je potřeba toto nějak řešit - léčit, aby se dále nezhoršoval. Hormonální nitroděložní tělísko je jednou z variant. Další možností je užívání hormonů, gestagenů.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: