Silné bolesti kloubů

Ještě k těm kloubům,revmatologické vyšetření má muž za sebou,a nic konkrétního se nedozvěděl,kromě toho ,že má dnu.Tu artrozu má potvrzenou od ortopeda.Co udělat pro to,aby mohl normálně bez bolesti existovat?To,že má zhubnout už ví,ale na druhou stranu je spousta tlustých lidí a tyto problémi namají.děkuji a mějte se dobře.

Odpověď odborníka:

Tlouštka nadměrně zatěžuje nosné klouby a těmi jsou kyčle a kolena, které vašeho muže nejvíc bolí. Když zhubne, bolest určitě poleví, pokud nezmizí úplně. Motivujte ho k návštěvě obezitologické ambulance - je to jeho život a jeho bolesti, měl by do toho dát i nějakou vlastní aktivitu. Sami vidíte, že jen léky bolest neutlumí a hlavně to není řešení příčiny. Dna je nemoc z nadbytku, přehodnocení jídelníčku je na prvním místě, jistě dostal doporučení držet dietu. Pokud by ortoped stanovil stupen arthrosy, je možné absolvovat léčbu plasmou, poohlédněte se ve svém okolí po pracovišti, které jej provádí. Info na netu, zadáte do vyhledávače heslo: léčba plasmou. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: