Silné bolesti obou koleních kloubů artroza 4.st

Dobrý den pane doktore,mám pokročilou artrozu obou kolen.kloubů. V srpnu mám termín operace na výměnu pravého kolen.kloubu,ale mám silné bolesti,chodím pouze o berlích a léky,které užívám mi nepomáhají. Je to Zaldiar a Recoxa,s časovým odstupem obstřiky. Můj ošetřující lékař mi řekl,že silnější léky už mi napsat nemůže. Mám se prý obrátit na centrum bolesti. Můžete mi prosím na to napsat svůj názor,případně co to pro mě znamená a kam se objednat? Děkuji. Nejezchlebová Dana

Odpověď odborníka:

Bolestmi by dnes pacient trěpt neměl. Hlavní slovo má v léčení váš ortoped, na něho se především obrátit. I přes pokročilou artrozu by mohl pomoci kloubu nástřikem kortikoidu s analgetikemm i opakovaně, protože zde patrně již není obava z porušení chrupavky, když klloub bude náhradou operačně řešen. Zkusit by bylo možno i fyzikální terapii na rehabilitaci, ta ale bude méně účinná. Jinak možno aplikovat i další léky, případně infuze na zmírnění bolestí. Zajděte na ortopedickou ambulanci k řešení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
operačni diagnoza | Od: janak vlastimil | 8.7.2016 21:24
chtěl bych jse vas zeptat na
diagnozu RRM et OCH IV GEN 1.DX
děkuji
reagovat
re:operačni diagnoza | Od: uLékaře | 10.7.2016 10:49
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: