Silné bolesti páteře

Chtěl bych se zeptat kterého lékaře/neurologie či revmatologie/mám navštívit.Mám hrozně velké bolesti páteře,nejvíce bederní-hlavně v noci a ráno,nemohu se ani otočit na posteli a ráno vstát.Během dne se to trochu zmírní.Nálezy z Magnetické rezonance jsou-Spondylolistéza,pozitivní HLAB 27,Ventrolistéza obratle L5 1stupně,posun o 4mm.Deformační spondylartroza L3/4.Cirkulární protruze disku L3/4 a L5/S1.Polyalgický sy.,porucha statiky a dynamiky páteřní,ck blok,omez.hybnost.ramen bilat.Radikulopatie SI bil.Byla provedena konfirmace pozitivního výsledku HLAB27/HLA-B7.Moc děkuji za radu a pomoc a jak a kde se to bude případně léčit.Josef.

Odpověď odborníka:

Jste poměrně dobře vyšetřen, problém je v lokalizaci, je třeba provést a dokončit vyš, a to ve spolupráci revmatologie a spondylochirurgie
jedná se asi o manifestaci onemocnění M Bechtěrev ve spojení s destrukcí LS segmentu páteře
které potvrzuje MRI
je třeba zvážit zda ještě konzervativní terapii, RHB a nebo již aplikovat chir. přístup
je stabilizaci páteře
je otázkou jaké jsou další postižení, jaký je věk a tělesná kondice, ale je třeba to řešit a nečekat

MUDr. Josef Mráček
MUDr. Josef Mráček

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: Orthopedia s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zavadejici odpoved | Od: zavadejici odpoved | 19.10.2014 22:11
zadne z popisovanych postizeni patere na MRI neni
specificke pro M Bechterew, HLA B27 pozitivita
muze, i nemusi byt nahodny nalez, ale ventrolisteza
L5/S1 urcite nema souvislost s M Bechterew,
revmaticke onemocneni nelze vyloucit, ale nalez na
MRI pro ne prozatim nesvedci...
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: