Silné bolestivé krvácení

Dobrý den, potřebuji poradit. Vždy jsem měla pravidelnou menstruaci, tentokrát se nedostavila. Udělala jsem si těhotenský test (3x) a vždy vyšel pozitivní. Objednala jsem se ke své lékařce, jenže z důvodu krátce zpožděné menstruace mě doktorka objednala až za tři týdny. Já jsem asi 4 dny na to začala mít tmavě-hnědý výtok a zhruba tři dny na to tlak v podbřišku a krvácení. Zavolala jsem lékařce a ta mě odkázala na to, že se asi dostavila zpožděná menstruace. Ale potom mi tu nehrají ty pozitiví testy? Může se těhotenství slučovat s takto silným krvácením a tlakem? děkuji

Odpověď odborníka:

Těhotenský test z moči je příliš citlivý, pozitivní je již při 10j. hCG (těhot.hormon), za hranici ultrazvukového průkazu se považuje hodnota 1500j. hCG, proto ta kontrola s odstupem. Zda je to jen opožděná menstruace nebo známka potratu nelze jednoznačně říct, ale praktický význam je minimální, prootže v tomto stadui by stejně nešlo nic dělat ani v případě, že by se jednalo o potrat. Vydržte s nervy, šetřte se a třeba pak bude všechno v pořádku. S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: