Silné točení hlavy

Silné točení hlavy: Dobrý den, již 11 dnů se mi nepřetržitě točí hlava, a to když chodím,stojím, i ležím (v leže to není tak íntenzivní).Začalo to ze dne na den,nic zásadního tomu nepředcházelo,najednou se mi začala točit hlava, nejdříve s nízkou intenzitou, další den se intenzita točení začala stupňovat až na úroveň silného točení hlavy. Nejsem schopen udržet rovnováhu,při chůzi chodím ze strany do strany, k lékaři potřebuji doprovod jiné osoby.Po ránu mám dvojí vidění, jsem hodně unaven, většinu dne prospím. Točení hlavy je ve stále stejné intenzitě (silná intenzita točení) již více než týden. Nepovolilo to ani po prášcích,které mi předepsal obvodní lékař (Nimesil 1-0-1, Torecan 1-1-1, Mydocalm 1-1-1) ani po cvičení. Před 4 dny se dokonce stav zhoršil (oči vypadaly krvavě,měl jsem pocit velké opilosti, nedělalo mi dobře ani ležení,stání ani chození). Byl jsem na pohotovosti,kde mi upravili dávkování Mydocalmu na 0-0-1 a dali injekci. Stav pocitu,že už to nemohu vydržet, se odboural,nicméně silné celodenní točení hlavy zůstalo. Ani po injekci se stav nezlepšil. Mimo to mi naměřili vysoký tlak 150/90. Lékař usoudil na pravděpodobné potíže s krční páteří dle stuhlosti krčních svalů, nicméně žádné vyšetření kromě RTG hlavy a odběru krve mi obvodní lékař neprovedl. Rentgen hlavy nic neprokázal - výsledky prý byly dobré. Na kontrolu mám přijít za týden,což se mi zdá příliš dlouhá doba vzhledem k tomu,že za více než týden se můj stav vůbec nezlepšil. Hlava mě nebolí a jiné příznaky nemám, jen nepřetržité točení hlavy (střídavé pocity,že se svět kolem mne houpe nebo točí). Mimo výše uvedených léků jsem dostal lék Inchibace na tlak. Světlo ani hluk mi nevadí. V posledních dvou dnech se k tomu přidal kašel a rýma,což předpokládám,že s tím nesouvisí. Můžete mi,prosím,poradit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych Vám navštívit specialistu - neurologa, který by měl provést další vyšetření a blíže objasnit původ Vašich potíží. K návštěvě nepotřebujete doporučení.

 
Líbí se vám odpověď?
-19 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie zhoršuje stres i infekce
Články: Alergie zhoršuje stres i infekce
Alergie je onemocnění...
Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Články: Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Pacientů léčených...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když se alergie zkříží aneb Ovoce a pyly jsou nebezpečná kombinace
Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Články: Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Zdravá strava je nejlepší...
LDL – „zlý“ cholesterol
Články: LDL – „zlý“ cholesterol
LDL-cholesterol patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rozcvičte diagnózu zvanou psoriatická artritida
Články: Rozcvičte diagnózu zvanou psoriatická artritida
Toto onemocnění může vést...
9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Články: 9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Tuhle zdravotní potíž zná...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: