Silný a stálý zápach z úst.

Denně a roky mě trápí silný zápach z úst. Zuby jsou v pořádku. Ani žádný zánět. Také jsem byla na vyšetření "sondou" pusou do žaludku. Praktická doktorka si neví rady, zkoušely jsme např.Quamatel.Nezabírá. Závada se nenašla. Jím běžné věci jako každý. Velice moc mě tento problém zatěžuje, prakticky na to neustále myslím a velice mi to stěžuje sociální kontakt a tím i sebevědomí.Přirozeně stále si dávám Tictac a žvýkačky, spreje. Když nejím třeba 3hodiny, zápach se násobí.Děkuji za radu!!

Odpověď odborníka:

Chápu, že Vás problém velmi trápí. Příčina zápachu z úst se ale v naprosté většině případů opravdu skrývá v oblasti zubů a zubní hygieny (i když nemáte nějak zkažené zuby nebo paradentózu), takže pečlivé čištění včetně mezizubních prostor a používání ústní vody (s chlorhexidinem) je důležité. To jste ale asi už opakovaně slyšela. Pokud byl nález při gastroskopii v pořádku a nemáte potíže ukazující na refluxní chorobu (samotný zápach z úst jako jediný symptom by byl velmi neobvyklý), od léků zaměřených tímto směrem těžko čekat efekt. V některých případech může být příčinou zápachu problém v ORL oblasti - chronický zánět nebo jiný stav v oblasti nosu a nosních dutin, vzhledem k trvání Vašich potíží je jistě vhodné i vyšetření na toto cílené, pokud ještě neproběhlo. Blíže Vám bez znalosti Vašeho celkového zdravotního stavu neporadím, zda se na potížích může podílet nějaké celkové interní onemocnění musí posoudit Vaše praktická lékařka, která zná příslušné detaily.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zápach z úst,důvod neznámý.. | Od: Hainbrain | 14.2.2014 23:44
Zdravím.mám už cca.posledních 3-4 let problémy ze zápachem z úst.jsem si toho vědom,ale je fakt,že jsem byl i upozorněn od dvou lidí z okruhu rodiny na tento fakt.Je to téměř stálý zápach a dost nepříjemný.Navíc a hlavně,je sociálně degradující,při verbál.kontaktu s druhou osobou poblíž,takže na tento fakt musím stále myslet a stále být ve stresu a trémě,při čemž se snažit mluvit jakoby 'bokem',aby to nebylo druhou osobou cítit..Prostě hrůza a děs.Nevím proč.zánět dásní nemám,kaz také ne a zuby si čistím.přesto i po vyčištění a když se déle jak 3 hod.ničeho nenajím,se zápach několikrát zintenzivní.Proto se ptám,může být důvod třeba v žaludeční oblasti? A můžou tyto případné problémy s žaludkem spůsobeny požíváním jednoho léku,který beru? Totiž,ono by to možná i zpětně časově souhlasilo,že problém s dechem je zhruba stejnou dobu zpět,po kterou beru ten lék.Jde o tramal.Navíc,všiml jsem si,že v poslední době když si vezmu tramalu trochu víc,mám problémy s pálením žáhy.Děkuji,s pozdravem Hainbrain.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: