Silný kašel

Dobrý den, skoro 3/4 roku se mi při běžných virózách vrací velice silný kašel. Záchvaty kašle trvají v kuse i 7 hodin, kdy se dávím a i zvracím, jediné tlumení kašle lze kodeinem 30, jiné léky nepomohly (např. tussin, kapky s kodeinem a kodein 15). Nikdy jsem takový kašel neměla ani při chřipce. Začalo to po podání ATB doxyhexal na zánět v noze po píchnutí hmyzem, po dvou tabletách vyvolaný záchvaty kašle potom změněny ATB na Klacid 500. To vše proběhlo loni v červenci a od té doby při viroze se mi vrátí tento kašel. Od praktického dr jsem od tě doby měla asi 3x ATB, vždy Klacid (vždy po CRP testu) a kodein na tlumení a to i když nebyly třeba ATB. Je to normální mít takový kašel při běžných virozách?? Za poslední rok 4x ATB, časté virozy nebo chřipka. Měla bych takový stav už řešit s imunologem? MMj. Pro jistotu mi nechali dělat i test na černý kašel a byl negativní. (je mi 35let). předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste neměla udělán test plicních funkcí a rentgenový snímek plic, začala bych tím. Tom se zjistí, jestli není primární příčina v nějakém poškození plicní tkáně - takže si praktického lékaře požádejte o žádanku na kompletní plicní vyšetření. Dále by stálo za to i vyšetření na ORL. Pokud se nic neukáže, dalším krokem může být vyšetření imunologem.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: