Silný otok tváře

Dobrý den, potřebovala bych prosím pěkně poradit. Zhruba před dvěma měsíci mě poměrně silně pobolívala horní pravá šestka. Zašla jsem tedy ke svému zubnímu lékaři. Ten zub vyvrtal, dal hojivou vložku a antibiotika Augmentin. O dva týdny později tentokrát bez antibiotik, mi vložku společně s vyčištěním kanálku aplikoval znova. Po bolesti s vložkou nebylo ani památky. O další čtyři týdny později mi vložku vyndal, vyčistil opět kanálky a uzavřel bílou plombou. Druhý den po blombování mi lehce oteklo dásno, bolest byla snášenlivá. Ovšem druhým dnem po plombování mi tvář i dásna nad zubem děsivě otekla, na tvář nemůžu kvůli bolesti ani sáhnout a je velice zatvrdlá. Zub samotný pobolívá spíše v noci při spaní, ale na pravé straně nemůžu ani kousat. Doktor mě po plombování na žádné tyto příznaky neupozornil. Mám svého lékaře navštívit znova nebo počkat zda otok splaskne a dát tomu šanci? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti a otok po ošetření kořenového kanálku mohou nastat, tomuto fenoménu se říká flare-up. Obvykle je třeba provést uvolnění tlaku nářezem ve vyklenutí bouličky a bolest obvykle ustoupí. Jen někdy je třeba zub znova otevřít. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: