Šimrání na průduškách

Dobrý den, až v mých 30 mi bylo diagnostifikováno slabší astma, i když touto nemocí trpím zřejmě již od dětství. Nijak zvlášť mne neomezuje, pouze nesmím spát v na polštáři a pod peřinou z peří (v takovém případě se dusím kašlem, zejména pokud jsem nachlazená). Nyní vlastní dotaz: Občas mne začne šimrat v krku a na průduškách. Stává se mi to výlučně krátce po ulehnutí do postele, zhruba tak jednou za měsíc. Spím pořád na stejném místě a samozřejmě nemám v posteli nic z peří. Je to projev astmatu? Pokud ano, může to vést ke zhoršení mého stavu? Co mám v takovém případě dělat? Ačkoli při tom nepociťuji dechové potíže, vstanu a dám si dvě dávky Atroventu, ale nemám pocit, že by to výrazně pomohlo. Šimrání tak jako tak odezní zhruba po deseti minutách. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Šimrání v krku, pocity cizího tělesa, dráždění na kašel... to vše může být projev počínajícího astmatického záchvatu. Nicméně v takovém případě by inhalace Atroventu měla vést do půl hodiny k úlevě či alespoň odkašlání malého množství hlenu.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: