Sinistroskolioza

Pane doktore, v lékařské zprávě není uvedeno v jakém místě, ani jakého úhlu. Diagnostikovali mi ji nyní. Nevím, jak je stará. Problémem jsou občasné, ale nijak výrazné bolesti zad. Jedná se o nález z RTG, snímky byly provedeny sice vleže, ale na boku. Dále byly diagnostikovány degenerativní změny SI kloubů a nasazena chondroprotektiva. Lze s tím dělat i něco jiného? Nějaká cvičení, rehabilitace apod... Děkuji. Petra H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den ,skolioza je častým nálezem a pokud není extremního rozsahu -nedělá větší potíže,tak jako ve Vašem případě ,je důležité navštívit fyzioterapeuta a naučit se podle jeho instrukcí cvičit a tím vyvažovat svalovou nerovnováhu v oblasti pateře,tedy pravidelné a správné cvičení je nejlepším řešením.

prim. MUDr. Jaroslav Pišvejc
prim. MUDr. Jaroslav Pišvejc

Specializace: Rehabilitace a fyzikální medicína
Pracoviště: Lázeňský hotel MONTI SPA, Františkovy Lázně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: