Sinusoida a zapal sliznice

Dobry den, mam momentalne problemy so zapalom vedlajsich prinosovych dutin a zapal slicnice a hltana. Dlhodobo ma trapi opuch sliznice na pravej strane. Mam za sebou RTG vysetrenie , kde som mal zväcsenu sliznicu na lavej strane celustnej dutiny a v pravej celustnej dutine asi 30 mm velka cysta. Moze tato cysta vplyvat negativne na nosovu sliznicu a spobovat jej opuch Dakujem Vam za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stručně odpovím- ano!! Pokud je příznaková cysta v antru vyžaduje chirurgickou terapii tkzv. FESS operaci.Výkon se může ev. rozšířit v korelaci snímků a klinického obrazu i na druhou stranu nebo i laserové ošetření sliznice v dutině nosní/ laserová mukotomie/, což lze obojí provést při jedné anestezii.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: