Šití bez anestetika

Dobrý den, ráda by sem se zeptala na váš názor ohledne níže uvedeného problému. Muj dvouletý syn si při pádu roztrhl dolní ret. Když jsme přišli na pohotovost, lékař usoudil, že to bude nutno sešít. Když chtěl lékař začít šít, tak nedával synovy lokální anestezii. Tak sem lékaře požádala, aby mu ret omrtvil, že to snád nemyslí vážne. Lékař se bránil, že tohle se neomrtvuje a že se to šije jen tak. No byl to tedy hodně drsný zážitek, hlavne pro syna. Postup lékaře se mi tedy rozhodně nelíbí. Tak jsem vás chtěla poprosit, aby jste mi prosím úpřimně odpověděl jak to s tym anestetikem skutečne je... Děkuji předem za promptní odpověď.

Odpověď odborníka:

Asi je lepší anestezie. Musím, ale říci, že pokud se dá jen 1 steh, jedná se o 2 vpichy šicí jehlou a stejně tak by bylo potřeba 1 x nebo i 2x vpichnout lokální anestetikum. Takže je třeba spočítat kolikrát to dítě bolí. Příznám se, že je to takto častá praxe , hlavně dříve. Nejedná se o šetření anestetikem, ale šetření počtu vpichů dítěti. Je třeba zhodnotit co bolí dítě více.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Menstruace a gynekologie Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na...
 
Kam dál
Naposledy čtené: