Skákání na trampolíně po zlomenině páteře

Dobrý den, před více jak rokem jsem utrpěla zlomeninu třech bederních obratlů L1 L2 TH12..Byla to kompresivní zlomenina. Chtěla bych zase skákat na trampolíně, kterou máme na zahradě, ale nevím, jestli je to pro mně vhodné. Bylo by pro mě teda přípustné skákat na trampolíně? Nebo je to po takovémhle úrazu nepřípustné?..předem děkuji za odpověd:)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nic takového jako absolutní zákaz neexistuje. Jen Vaše páteře u nikdy nebude mít ty kvality, tzn. výdrž, jak ji měla před úrazem. Vše je závisí na tíži zlomenin, vašem celkovém stavu, apod. Takže vše je otázkou míry.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: