Skareda ryma v tehotenstvi

Dobry den, pred 14dny jsem se nachladila a mela klasickou virozu. Ryma pak boleni v krku. Jenze pak si ryma zacala delat co chce a ve spojenim s odjezdem na planovanou dovolenou do UK se rozjela ve velkem. V krku me neboli, ale hled byl zeleny a ted uz 2dny a hlavne behem dne smrkam uplne krvavou rymu :( jelikoz jsem v 6.mesici tak skoro vse je vyloucene z pripravku z lekarny. Je neco cim muzu alespon trosku te sliznici ulevit?? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zcela určitě budete mít zánět dutin. Navštivte ORL lékaře k předepsání příslušné terapie. I v těhoteství jsou ATB, které možno podávat/ např. Amoksiklav, Augmentin/, aniž by byl ohrožen průběh těhoteství. Mnohem horší pro vás by bylo sinusitidu přechodit než ji vůbec neléčit!!!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Články: Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Pokud jste silný kuřák...
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Jednou z nejčastějších...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: