Sklerotizace

Dobrý den pane doktore, chodím už druhý rok na sklerotizaci, objevují se mi metličky, ale moc se to nezlepšilo, je to normální nebo to trvá déle než se to zlepší? K tomu mě nohy začaly i pobolívat, je to normální? A mohu se zeptat, plánuji druhé těhotenství, je pravděpodobní, že se to hodně zhorší? A jak tomu zabránit? Mockrát Vám děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Metličky jsou jeden z projevů křečových žil, tzn. vy máte vrozenou méněcennost žilní stěny, která postihuje všechny žíly na dolních končetinách. Vy zatím řešíte jen to, co je vidět a kosmeticky vám vadí. Ale je zcela normální, že v průběhu života se stále objevují nové rozšířené žilky a může se k tomu přidat i ta bolest či tíha v nohou či noční křeče v lýtkách. Doporučovala bych celkovou dlouhodobou terapii na zpevnění žiní stěny ( preparáty s obsahem flavonoidů, diosminu atd.). tyto léky jsou na předpis a může vám je napsat praktický lékař či dermatolog.Při delším sezení či stání doporučuji nosit kompresivní podkolenky. V těhotenství dochází téměř vždy ke zhoršení, během těhotenství byste měla kompresivní punčochy nosit stále.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: