Sklerotizace varikokély

Dobrý den, jsem po sklerotizaci varikokély, ale hned po propuštění jsem toho docela dost nachodil. Chtěl bych se zeptat, jak veliká fyzická zátěž by mi v tomto stavu mohla uškodit? Žádná těžká břemena netahám, ale to chození a občas i popoběhnutí se nedá v mém případě vyhnout. Rád bych věděl, jestli to může způsobit nějaký vážnější problém ...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Roberte. Chůze Vám po sklerotizaci varikokély rozhodně uškodit nemůže. Činnosti, které vedou ke zvýšení nitrobřišního tlaku ( zvedání břemen, sklápečky - břišáky....) minimálně na měsíc vynechte.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: