Sklerotizace žil

Dobrý den, po sklerotizaci žil se mi v místech vpichu objevily "metlicky" - nevím zda je to normální proces hojení s vstrebá se to nebo to zustane?? Napichovány byly normalní žíly (tedy ne ty "metlicky" - ty se vytvorily az po vykonu).A jeste 3 - 4 tydnypo vykonu me vpichy boli, je to take normalni? predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Zdravím, pokud se po sklerotizaci žil v místech vpichu objeví nové metličky, přetrvají dál jako recidivující metličky. Pokud 4 týdny po výkonu vpichy boli a v souvislosti s nimi nevzniká zarudnutí, nejde o zánět a patrně ve Vašem případě jde o zvýšený (byť dočasný) práh bolesti. S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: