Sklerotizace žil

Dobrý den pane doktore, před třemi dny jsem podstoupila sklerotizaci žil na levé noze. Chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, že místa, kde byl proveden vpich mám zatvrdlá a je tam modřina. Vstřebá se to a zmizí? Nehrozí mi třeba tromboza? Jedinou informaci, kterou jsem od lékaře dostala je, že mám nosit punčochu týden ve dne i v noci. Sundat pouze na mytí. Po týdnu nosit ještě týden pouze přes den. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím si, že ztvrdlá místa jsou normální a modřiny se vstřebají. Nyní bych nepodnikal žádné kroky, vyčkal bych na kontrolu a nosil punčochy. Na místa můžete aplikovat krémy na podporu vstřebání hematomů- heparoid, Lioton 100 000. V případě, že bude bolestivé lýtko, nebo se objeví křeče, bude nutná časnější kontrola u lékaře.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: