Skleroza aorty

Byl mi před lety diagnostikován nález pořízený radiodiagnosticky "skleroza aorty". Snažím se objevit "něco" co by mi tyto tukové cholesterové usazeniny rozpustilo. Dávno už neholduji tučným jídlům, alkohol přiměřeně, preferuji víno a pivo. Začal jsem užívat lisovaný olej z tresčích jater a potrav. doplněk obch. názvu "cévní elixír" = směs rozdrcených bylin. Na cholesterol mám od lékaře předepsán Zocor 20, 1x večer. Beru jej ale už více jak 5 let. Existuje neinvazivní diagnostika cév v okolí srdce, vč. aorty ? Neumím si představit, že bych musel jít na operaci srdce ... Děkuji moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Skleróza aorty je celkem běžný nález, ještě neznamená nutně onemocnění nebo operaci. Pokud jste nasadil nízkotučnou dietu, užívate léky na snížení tuku, tak děláte vše, co může dělat. Nyní záleží spíše na vašich genetických vlastnostech, jak se bude dále skleróza vyvíjet. Nedělejte si s tím hlavu, snad vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: