Skleróza multiplex a teplo

Dobrý deň, Mám sklerózu multiplex diagnostikovanú už asi 3 roky. Liečila som sa Copaxonom. Momentálne lieky neužívam pre plánované tehotenstvo. V lete by sme však chceli ísť na dovolenku ku moru. Chcem sa spýtať, či majú vyššie teploty nejaký vplyv na moju chorobu, či môžu nejak ovplyvniť jej priebeh? Momentálne sa cítim dobre, nemám žiadne problémy. Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pobyt u moře, i vyšší teploty s největší pravděpodobností nebudou mít vliv na průběh Vaší choroby. Důležité je abyste se vyvarovala kontaktu s infekcí, pozor v letadle na klimatizaci, přechody z tepla do chladného prostředí, pití chadných nápojů. kakákoli infekece by mohla průběh Vaší choroby zhoršit. Důležité je také omezit stres. Přeji hezkou dovolenou.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: