Skluzná hyátová hernie

  • Dotaz od: Lukas Stepanek
  • Publikováno: 13.11.2007
  • uLékaře.cz

Dobry den Vazeny lekari. Jmenuji se Lukas. U me maminky byla zjistena Skluzna Hyatova hernie s chronickym Gerem. Ma maminka ma 60 let, trpi prekyselenim zaludku a obcasnym kaslem. Lekar spravne odvodil kasel od prekyseleni zaludku atd.. Astma ano jina plicni choroba u matky zjistea nebyla. Je ji indikovan lek Lanzul 2x denne. Chci se Vas zeptat co se da s timto stavem delat zda se da tato vec operovat ci ne. Ma matka je alergik a nesnasi mnozsvti leku. Take se Vas chci zetptat zda je tento lek vhodny. Omluvte prosim diakritiku pisi ze zahranici. S Diky a s vrelym pozdravem arch. Lukas Stepanek, DiS.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, skluzná hiatová hernie je způsobena "vyjížděním" části žaludku nad bránici do hrudní dutiny. Operace tohoto stavu možná je, spočívá ve zmenšení otvoru, kterým prochází jícen, případně přifixování žaludku, aby nemohl měnit polohu směrem vzhůru. S tímto stavem je spojen i návrat kyselých šťáv do jícnu. Lék Lanzul je na tento stav jednoznačně vhodný, snižuje kyselost žaludečních šťáv a tím chrání sliznice jícnu před poškozením těmito šťávami.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: