Skluzná hyátová hernie

Dobrý den, již jsem se ptal, vážený pane doktore na problém mé maminky ohledně hernie. U mé maminky byla zjištěna skluzná hyátová hernie s chronickým Gerem. Z vaší předchozí odpovědi vím, že se toto dá operovat. Chci se Vás pouze otázat, jak riskantní je operace hyátové hernie při věku mé maminky 60 let. Je alergik a nesnáší mnoho léků. Je možné poškození bránice či jícnu? A nedá se příznakům jako je překyselení a obtíže s dýcháním předejít správnou dietou a životosprávou? Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Lukáši, dietní opatření skutečně mohou překyselení zlepšit. Probémy s dýcháním však vyžadují zpravidla operaci. Riziko Vaší maminky je větší, ale dnes se dají možné komplikace velmi dobře zvládnout a jejich počet je nízký. Správné porovnání rizika versus možného přínosu operace vaší maminky ale bude znát přesněji ošetřující lékař. Je důležité, jak velké jsou její potíže s alergií a jak velké potíže s dýcháním jí způsobuje kýla.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: